Bibian Mentel kan weer kleine stukjes zelfstandig lopen!

Snowboardster Bibian Mentel (47) heeft een heftige periode achter de rug: ze kreeg vorig jaar oktober voor de twaalfde keer te horen dat ze kanker heeft. Gelukkig gaat het beter met haar en kan ze zelfs alweer een beetje autorijden en lopen.

“Het is weer een stukje vrijheid dat ik terug heb”, vertelt ze in een interview met De Telegraaf.

Dwarslaesie

Na een zware operatie in 2018 raakten Bibians zenuwen beschadigd, waardoor ze een dwarslaesie opliep en in een rolstoel belandde. Afgelopen november werd ze geopereerd aan haar door kanker aangetaste ruggenwervel: in ruim zeven uur werd een deel verwijderd, vervangen en gestut.

‘Overwinning’

Haar doel was om komende zomer weer te kunnen lopen. En door veel te oefenen, lijkt dit te gaan lukken. “Drie keer per week ga ik naar het zwembad. Daar heb ik ontzettend veel baat bij. Een jaar geleden verloor ik na een operatie het gevoel in mijn benen, nu kan ik vertellen dat er vooruitgang in zit.” Het gaat zelfs zo goed, dat Bibian weer zelfstandig kan autorijden en met een rollator al wat stappen zet in de tuin. “Dat voelt als een overwinning.”

Bron: De Telegraaf

 

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

Lees ook
De zorgen van Najib Amhali om zijn 68-jarige moeder
ZIEN: dít is de nieuwe liefde van Ruben Nicolai