Hajo Bruins

Prachtig babynieuws voor Hajo Bruins

Hajo Bruins is in de wolken. De voormalige Penoza-acteur (61) en zijn vrouw Linde (34) zijn afgelopen maand ouders geworden van dochtertje Teddy Marie Keet.

Er wordt in huize Bruins beschuit met roze én blauwe muisjes geserveerd aan de kraamvisite. ‘Marie is een verwijzing naar onze beide zussen die Marieke heten en Keet is de naam van een overleden vriendin, die we heel erg lief vonden. Teddy vonden we gewoon een geweldig mooie naam, mede omdat we het in deze tijd leuk vinden dat een meisje een wat jongensachtige naam heeft. Ze kan dan zelf bepalen wat ze er uiteindelijk mee wil’, vertelt Hajo.

Of de acteur zijn kindje dan genderneutraal gaat opvoeden? ‘In principe komt dat er wel op neer, daar praten we wel over, maar we zien Teddy als een meisje. Als zij besluit liever een jongetje te willen zijn, dan is dat ook prima. Net als wanneer ze homoseksueel blijkt te zijn. Iedereen moet dat voor zichzelf weten en de vrijheid hebben om te zijn wie ze willen zijn’, vertelt hij. De bevalling van Teddy is voor­spoedig verlopen. ‘Ze was er binnen vijfenhalf uur. Het was een badbevalling.’

Het hele verhaal staat deze week in Weekend.