Portretten Andre Hazes Jr.

André Hazes: ‘Ons gezin is een beetje sneu, heel pijnlijk’

André Hazes vindt zijn gezin “een beetje sneu”, zegt hij donderdagavond in een uitgebreid interview met Eva Jinek. Zo noemt hij de rechtszaak die binnenkort tussen zijn moeder Rachel en zus Roxeanne plaatsvindt. “Het is echt heel pijnlijk, als ik dan ook zo’n rechtszaak voorbij zie komen”, aldus de zanger.

De 28-jarige artiest zegt wel buiten de zaak tussen zijn moeder en zus te staan. “Het went nooit dat het heel pijnlijk is dat het zo gaat in onze familie. Wij kunnen maar allemaal niet normaal doen, of zo. Het is heel pijnlijk en verdrietig.”

Roxeanne en Rachel staan op 9 februari tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht. Daar wordt een kort geding behandeld dat Roxeanne heeft aangespannen tegen haar moeder. De zaak heeft te maken met de erfenis van de overleden André Hazes senior, bevestigde een woordvoerder van de zangeres eerder. Niet alleen Roxeanne, maar ook een toentertijd door André Hazes sr. benoemde testamentair bewindvoerder, heeft de zaak aangespannen.

Het contact tussen André, Rachel en Roxeanne is momenteel slecht. “We zullen allemaal onze redenen hebben, maar we vinden het allemaal denk ik vervelend dat het zo gaat. Ik hoop dat het op een dag, dat het goed is. Toen mijn vader is overleden, hebben we dat beloofd. Ik hoop dat we dat wel waar kunnen maken.”