Duncan Laurence Kerstnummer

Duncan Laurence aan Eurovisie Songfestivaldeelnemers: ‘Geniet!’

Duncan Laurence geeft als gouden tip aan alle Eurovisie Songfestivalkandidaten: geniet. Dat zei de voormalige winnaar van het liedjesfestijn zaterdag tegen RTL Boulevard, in het kader van zijn optreden als special guest tijdens de finale van Eurosong 2023. Zaterdagavond wordt in dat programma de Belgische deelnemer gekozen die naar Liverpool afreist.

“Je moet gewoon genieten van dit avontuur, dat zeg ik ook telkens tegen Dion en Mia.” Daarmee doelt de zanger op het duo Mia Nicolai en Dion Cooper, dat namens Nederland meedoet. “Het is zoiets waanzinnigs wat eraan zit te komen”, vervolgde Laurence, je bent “een levenservaring rijker”. “Daar moet je van genieten en je moet er volop in gaan.”

De 67e editie van het songfestival is van 9 tot en met 13 mei in Liverpool. Het Verenigd Koninkrijk verzorgt de organisatie samen met Oekraïne, de winnaar van de vorige editie. Vanwege de oorlog met Rusland is een songfestival in Oekraïne niet veilig, daarom vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Liverpool.