Column Bartettekoven

Column Bart Ettekoven

Bij de première van Moeder Ik Wil Bij De Revue bekroop mij, en velen met mij, een warm gevoel. Een gevoel van gezelligheid en nostalgie. Zelf heb ik de jaren ’50 nooit meegemaakt, en er zullen ongetwijfeld ook een aantal zaken minder gezellig zijn geweest, maar toch. De televisieseries en musicals die ons mee terugnemen in de tijd kunnen stuk voor stuk rekenen op een groot publiek. Zo was de tv-serie van Moeder Ik Wil Bij De Revue ook al een grote hit. Ook de musical Sonneveld doet het goed in het theater en de series van 't Schaep op televisie staan garant voor hoge kijkcijfers. Is het soms omdat wij het stiekem heerlijk vinden te ontsnappen aan het hier en nu?

Het is nou eenmaal leuker om mee te zingen met de oude liedjes van Sonneveld dan op social media het zoveelste meisje te zien dat zomaar in elkaar geslagen wordt. Tony Neef zag bovendien een ander voordeel. Hij vertelde mij dat hij zo trots is dat wij op deze manier ons cultuurgoed in ere houden. De vertolker van Sonneveld kijkt nu al uit naar de nieuwe musical rond het leven van Robert Long volgend jaar. ‘Dat is ook zo iemand die wij nooit mogen vergeten. Dankzij een musical zullen zijn prachtige nummers weer avond aan avond klinken en zullen mensen, jaren na zijn dood, weer genieten van zijn schitterende liedjes’, aldus Tony. En hij heeft gelijk, het is iets om nu al naar uit te kijken!

In deze Weekend uiteraard een uitgebreid verslag van de galapremière van Moeder Ik Wil Bij De Revu, waar bijna heel bekend Nederland bij aanwezig was. Maar we beginnen deze week met een opvallende bruid. Melissa beloofde haar Andy zaterdag eeuwige trouw. Het werd een dag om nooit te vergeten en als u dit leest, genieten zij inmiddels van een welverdiende huwelijksreis op Ibiza. Gelukkig hebben wij de foto’s nog….

 

Veel leesplezier!

 

Bart Ettekoven