Column Bartettekoven

Column Bart Ettekoven

Wat een geweldige prestatie van Ilse en Waylon afgelopen week op het Songfestival in Kopenhagen. Ook ik was niet meteen enthousiast toen ik hun nummer Calm After The Storm voor het eerst hoorde. Maar hoe vaker ik het voorbij hoorde komen op de radio, hoe beter ik het begon te vinden. Dat we uiteindelijk tweede zouden worden, had ik niet voor mogelijk gehouden en ik neem dan ook met groot respect mijn hoed af voor dit muzikale duo.

 

Wat moet het voor Ilse en Waylon heerlijk zijn geweest om met opgeheven hoofd terug te keren op Schiphol afgelopen zondag. Een lange neus naar Albert Verlinde, die het helemaal niets vond, en Gordon, die zelf zo ongeveer laatste werd met de Toppers maar wél durfde te roepen dat Ilse een slecht nummer had. Het blijkt maar weer eens hoe smaken verschillen. Wat de één een goed liedje vindt, kan een ander verschrikkelijk vinden.

Dat Conchita Wurst ging winnen, stond voor mij wel vast. In het verleden wonnen immers wel vaker vreemde eendjes het liedjesfestijn. Het feit dat deze bijzondere ’dame’ ook nog eens een mooie boodschap uitdraagt, maakt hem/haar voor mij een absolute winnaar. Al dat theater, inclusief neptranen, tijdens de puntentelling had voor mij niet gehoeven, maar ach, het was ook wel weer vermakelijk. Hoe onbekende Tom uit Oostenrijk uiteindelijk transformeerde tot wereldster Conchita leest u deze week in Weekend. Bijna twee jaar geleden begon ik bij Weekend en één van de eerste verhalen die ik toen heb gemaakt, was dat van het huwelijk van Berget Lewis en Sebastiaan van Rooijen. Wij wisten destijds de hand te leggen op de exclusieve foto’s van de feestelijke bruiloft. Deze week, nog geen twee jaar later, brengen wij, wederom exclusief, tot mijn spijt het nieuws van de scheiding van Berget en Sebastiaan. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Hoe het zo kwam, leest u eveneens deze week in Weekend.