Doutzen Kroes

Zet Doutzen Kroes streep door eigen modellencarrière?

Doutzen Kroes is een van de Bekende Nederlanders die zich openlijk uitspreken tégen vaccinatie. Het model wil geen proefkonijn zijn en zegt er niet over te piekeren om haar gezondheid op het spel te zetten voor een avondje uit. Betekent dit felle verzet het einde van haar carrière?

Nadat Doutzen Kroes in maart van dit jaar haar twijfels uitsprak over corona en de geldende maatregelen kreeg zij veel hoon. De reacties vielen het model zó zwaar dat zij vervolgens een halfjaar in de anonimiteit verdween. Niets of niemand hoorde iets van de Friezin, totdat zij afgelopen week voor het eerst weer van zich liet horen. Doutzen laat weten genoten te hebben van de rust. ‘Ik heb mij geconcentreerd op alle positieve dingen en de negativiteit achter mij gelaten, maar ik wil nu niet langer stil zijn. Ik kan mijn ogen niet langer sluiten voor alle oneerlijke dingen die er momenteel gebeuren.’

Consequenties

De vrouw van dj Sunnery James en moeder van hun twee kinderen zegt zich niet te willen laten dwingen tot vaccinatie. ’Ik wil mijn gezondheid niet op de proef stellen om te mogen deelnemen aan de maatschappij. Ik accepteer het ook niet dat mensen op basis van hun medische status afgerekend worden. Ik mag zeggen wat ik wil.’ Of Doutzen ook heeft nagedacht over de consequenties die haar woorden met zich meebrengen is niet bekend. Het topmodel werkte de afgelopen jaren voornamelijk in Amerika, waar zij miljoenen verdiende met grote campagnes voor Victoria’s Secret en andere grote merken.

Internationale modellencarrière

Met haar statement lijkt Doutzen nu een grote streep te zetten door haar internationale modellencarrière. De Amerikaanse president Biden maakte vorige week bekend dat de grenzen weer voorzichtig opengaan, maar dat uitsluitend mensen die gevaccineerd zijn welkom zijn. Dat betekent dat Doutzen, als zij op dit moment wordt gebeld voor een foto­shoot, niet kán afreizen naar de USA en daarmee duizenden euro’s misloopt.

Lees het hele verhaal deze week in Weekend.