Muziekfeest Van Het Jaar In Ziggo Dome

Marianne Weber zet punt achter haar carrière

Marianne Weber zet een punt achter haar carrière. De 66-jarige zangeres die onlangs is genezen van borstkanker zegt in de Privé-bijlage van De Telegraaf dat ze nog een paar optredens heeft staan en dan er klaar mee is. “De fans zal ik missen, maar het artiestenwereldje zelf absoluut niet.”

“Ik heb een mooie carrière gehad met zoveel hits en ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt. Het is goed zo, ik ga nog een aantal jaren genieten van mijn leven”, zegt Weber die op Gran Canaria woont. Ze zegt dat ze al langer met het dilemma zat om te stoppen of toch nog door te gaan. “Wat ga ik nou doen, optreden, muziek uitbrengen of er een streep onder zetten?” Ze heeft nu een knoop doorgehakt.

Op een gepland afscheidsconcert in Carré volgend jaar heeft ze ’nee’ gezegd, zegt ze in de krant. “Als ik het wel had gedaan, dan had ik willen uitpakken met de beste band die er is en een mooi decor. Maar dat is allemaal niet te betalen. En daarbij, ik vind ook niet dat ik mee kan tellen met de top van de Nederlandse muziekindustrie.”

Marianne Weber nam in 1997 een succesvolle cd op met Frans Bauer. De van het album afkomstige single De regenboog werd een nummer 1-hit. Ook het album Tranen van geluk uit 2007 was een succes.