Duncan Laurence

Bijzonder moment voor Duncan Laurence: ‘Knijp me’

Duncan Laurence heeft wat te vieren! Zijn single Arcade heeft in Amerika de platina status bereikt, meldt de Recording Industry Association of America (RIAA).

‘Platina in de Verenigde Staten!’, schrijft Duncan trots op Instagram. ‘En #10 in de radio top 40. Knijp me’, voegt hij eraan toe. Daarbij deelt hij enkele beelden van een klein feestje bij hem thuis. Te zien is dat songwriter Wouter Hardy een champagnefles mag openen. In een zoommeeting is ook Ilse DeLange van de partij.

Platina in Amerika betekent 1 miljoen verkochte singles of 150 miljoen beluisterde streams. Tijdens het Eurovisie Songfestival kreeg Duncan al een award voor 1 miljard wereldwijde streams. Duncan won met Arcade het Eurovisie Songfestival in 2019, maar de single werd pas begin dit jaar buiten Europa een grote hit. In de toonaangevende Billboard Hot 100 zit de single nog altijd in de lift, met vooralsnog plaats 50 als hoogste positie. Het gebeurt zelden dat een Nederlandse zanger, zangeres of band een hit scoort in Amerika.