Andries Knevel

Andries Knevel neemt na 43 jaar afscheid van EO

Andries Knevel gaat na 43 jaar weg bij de EO. De omroep en de presentator nemen per 1 december “in dankbaarheid” afscheid van elkaar, maakte de EO maandag bekend. De omroep zegt erop “te vertrouwen dat Andries zijn passies vanaf 2022 op andere manieren vorm zal weten te geven”.

Het afscheid van Knevel wordt gevierd met een black gospel-concert. Dit zal, afhankelijk van de coronamaatregelen, in januari plaatsvinden.

Knevel ging een aantal jaar geleden met pensioen, maar bleef op basis van tijdelijke contracten nog wel programma’s maken voor de EO. “Hij zou nu een half jaar niet meer voor ons kunnen werken”, legt een woordvoerder uit. “Andries wordt binnenkort ook 70 jaar. Het voelde als een natuurlijk moment om na te denken of hij daarna nog wel terug wilde komen.”

Grote betekenis

Sinds 1978 is Andries Knevel van grote betekenis geweest voor de EO. Naast zijn rol als presentator was hij ook jarenlang medebestuurder van de omroep. Hij maakte programma’s als Knevel op Zaterdag en de late-night talkshow Knevel en Van den Brink

“Andries heeft de EO kleur gegeven door vanuit zijn geloof het maatschappelijk debat te voeren”, zegt EO-directeur Arjan Lock. “Hij heeft wetenschap en geloof bij de EO op de kaart gezet. Andries heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor de EO.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen