Andre Rieu

André Rieu vreest voor orkest als coronaregels nog lang duren

André Rieu is bang dat zijn orkest het niet redt als de coronaregels ook volgend jaar nog gelden. ‘Ik kan met alle vaste lasten en productiekosten niet voor een handjevol mensen spelen’, laat hij weten.

Bijna al zijn concerten zijn afgelast. Rieu zou twaalf shows op het Vrijthof geven, maar die zijn gecanceld, net als optredens in het buitenland. Het is zelfs nog maar de vraag of de kerstshows in het MECC Maastricht doorgang kunnen vinden. Daar is volgens de muzikant nog geen beslissing over genomen. De violist heeft er echter een hard hoofd in. ‘Met 12.000 mensen in een overdekte ruimte, dat wordt lastig. Mondkapjes en handschoenen, dat kan misschien nog wel, maar met 1,5 meter afstand is het onmogelijk,’ zegt hij tegen L1.

Rieu noemt 2020 een verloren jaar. Als de coronacrisis ook in 2021 doorzet, vreest hij zelfs voor het voortbestaan van zijn bedrijf. Hij heeft 136 mensen in dienst. Om die allemaal te kunnen betalen is het belangrijk dat hij volgend jaar weer voor volle zalen kan spelen. De wereldberoemde violist houdt hoop. ‘Als de mensen nu al in een vliegtuig met mondkapjes naast elkaar kunnen zitten, dan moet dat op het Vrijthof ook kunnen, zonder die anderhalve meter’, vindt hij.

Voor Rieu staat één ding vast: ‘Er moet iets gebeuren, we moeten weer aan de gang. Nog een heel jaar geen optredens, hou ik als bedrijf niet vol.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen