40 Jaar Radiomaker Hubert Van Hoof

KRO-dj en muziekjournalist Hubert van Hoof overleden

Radio-dj en muziekjournalist Hubert van Hoof is zondag op 72-jarige leeftijd overleden. Volgens Limburgse media overleed hij in het hospice in Geulle. Van Hoof kreeg in het voorjaar te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.

Van Hoof maakte begin jaren tachtig furore bij de KRO. Maar daarvoor was hij al bekend als journalist bij (Muziekkrant) OOR. Voor het toentertijd toonaangevende muziekblad deed hij een rubriek over nieuwe singles.

Eind jaren zeventig trad hij bij de KRO in dienst. Samen met Bram van Splunteren en Robert ten Brink maakte hij op woensdag het programma Noenshow. In het programma op het toenmalige Hilversum 3, nu 3FM, zat ook een feuilleton. In De Bazuin bespraken de drie presentatoren met veel humor trends en uitwassen in de muziekindustrie. Van Hoof nam het ietwat nerveuze typetje Peter Likmeijer voor zijn rekening.

Op Slag Van Maandag

Voor de KRO maakte Van Hoof ook programma’s als Op Slag Van Maandag en was hij betrokken bij diverse live-registraties en festivalregistraties. In 1992 vertrok hij naar de regionale Limburgse omroep, nu L1. Daar maakte hij tot aan 2017 veelbeluisterde programma’s.