Familie Cudogham 31887 Liggend Beeld: KRO-NCRV

Cudogham-koppel uit Een Huis Vol over relatiebreuk: ‘Van geleerd’

Iven en Cynthia Cudogham zijn inmiddels al jaren gelukkig samen. Toch heeft hun relatie ook mindere tijden gekend. Dat vertelt het koppel, bekend van Een Huis Vol, op de website van KRO-NCRV.

Het was liefde op het eerste gezicht voor Iven en Cynthia. “De dag dat we elkaar ontmoetten, was de dag dat we verkering kregen”, aldus het koppel. En al snel volgde hun eerste kus.

“Ik was geen held met vrouwen, maar toen ik Cynthia zag… Cynthia was gewoon heel makkelijk, haha. Nee ik dacht: hoe kan zo’n mooie meid op mij vallen?”, aldus Iven. Dat hun huwelijk nog altijd zo sterk is, komt volgens hem omdat ze veel voor elkaar doen: “Ik probeer Cynthia altijd aan het lachen te maken. Onze humor samen is heel waardevol. We maken veel grappen, desnoods ten koste van elkaar.”

Spiegel

“We hebben inderdaad veel lol samen en kunnen goed relativeren. Relativeren geeft inzicht”, vult Cynthia aan. “We zijn elkaars spiegel en elkaars tegenpolen. (…) Als de basis pure liefde is, kun je samen veel hebben. We staan nog altijd open voor elkaar. Aandacht, tijd en affectie zijn ook zo belangrijk.”

Daarnaast proberen de twee ondanks hun zeven kinderen ook dingen met z’n tweeën te doen. “We moeten daar op letten, anders schiet het erbij in”, vertelt Cynthia.

Momenten samen

Volgens Iven is de romantiek er nog altijd, al is het sinds het overlijden van Cynthia’s vader – die vaak oppaste – wel iets lastiger om momenten voor hen samen te vinden. “We zijn al lang niet meer samen een nachtje weggeweest. Dat zou fijn zijn om weer eens te kunnen doen. Met de kinderen is het nu gewoon lastig.” Cynthia: “Onze oudste kinderen passen wel eens op en dat doen ze echt heel goed. Dan kunnen wij lekker samen weg.”

Relatiebreuk

Toch heeft hun relatie ook mindere tijden gekend. In het verleden gingen de twee een keer uit elkaar. “Hier heb ik van geleerd”, aldus Iven. “Mijn schoonvader gaf mij toen een belangrijk advies: respecteer elkaar. Dit houdt in dat je elkaar hoort, de ruimte geeft, en de waarheid vertelt. (…) De essentie is ook gemeende liefde. Ik kan best fel zijn tegen Cynthia, maar dat komt omdat ik haar alles gun en veel van haar hou.”

Beeld: KRO-NCRV

Dit artikel is afkomstig van Vriendin. Meer van dit soort mooie verhalen lezen? Ga naar Vriendin.nl