Prinses Charlène

Charlene en de vloek van de Grimaldi’s

De familie Grimaldi wordt achtervolgd door een mysterieuze vervloeking, die ook het huwelijk van Charlene bedreigt.

Het verhaal gaat dat prins Rainier I, de eerste Grimaldi-heerser van Monaco, de Slag bij Zierikzee won en werd benoemd tot admiraal van Frankrijk. Om zijn overwinning te vieren, ontvoerde hij een Vlaamse vrouw. Als wraak vervloekte ze hem en zijn familie met de woorden: “Nooit zal een Grimaldi geluk vinden in het huwelijk.” Volgens een ander verhaal vervloekte een heks de familie nadat prins Rainier I haar op de brandstapel had laten zetten.

Ongelukkig in de liefde

Het lijdt geen twijfel dat de Grimaldi’s sinds Rainier I ongeluk hebben gehad in de liefde. Prins Louis I trouwde met Catherine Charlotte de Gramont, die veel affaires had in Parijs, waaronder één met koning Lodewijk XIV van Frankrijk. Later verliet ze Prins Louis I om de minnares van Louis XIV te worden.

Homoseksueel

Prinses Charlotte, de grootmoeder van regerend Prins Albert II, was gearrangeerd getrouwd met toenmalig Graaf Pierre de Polignac van Hennebont in Frankrijk. Ze kregen samen twee kinderen, prins Rainier en prinses Antoinette, in hun ongelukkige huwelijk waarin Charlotte affaires had omdat Pierre homoseksueel was. Ze trouwden in 1930 en scheidden in 1933. Charlotte ging toen samenwonen met een Italiaanse minnaar.

Drama’s

We moeten ook denken aan de vroegtijdige dood van prinses Grace Kelly, die omkwam bij een tragisch ongeval, en de dood van Stefano Casiraghi, de voormalige echtgenoot van Caroline van Monaco. Daarnaast zijn er de echtscheidingen van prinses Caroline zelf en prinses Stéphanie.

En nu dan de vaak gespannen situatie binnen het huwelijk van Charlene en Albert. Dat belooft nog wat aan drama en tragedie.

Dit artikel is afkomstig van Royalty. Meer van dit soort mooie verhalen lezen? Ga naar Royalty-online.nl