Patty Brard

Column Patty Brard

Van de week hoorde ik iemand op tv een opmerking maken over de vermeende toyboy van Madonna, danser Timor Steffens. Madonna is 55 en haar nieuwe verovering 26. Zegt de showbizzverslaggever van in de 40: ’Tja, Madonna is beduidend ouder dan Timor, maar ik snap hem wel. Ze is weliswaar 55, maar goed afgetraind en ze is en blijft natuurlijk wel Madonna!’ Dus als ze niet wereldberoemd was geweest en niet afgetraind tot aan het enge toe, had het niet gemogen? En wie bepaalt dat?

Ze zijn allebei niet getrouwd, hebben dezelfde interesses en kunnen het goed met elkaar vinden. Twee volwassen mensen die in vrijheid de keuze maken om met elkaar om te gaan, waar moet een leuke relatie nog meer aan voldoen?

Het is natuurlijk vaak zo dat de MAN de oudere is die kiest voor een veel jongere partner. Dat wordt inmiddels zo gewoon gevonden, dat er geen apart woord voor bestaat. Vaak wordt geconcludeerd dat de jongere partner een ’vaderfiguur’ zoekt, zoals bijvoorbeeld bij Tatjana en haar Lex. Maar o wee als de oudere vrouw er met een jong hapje vandoor gaat. Daar bestaan legio benamingen voor. De vrouw heet dan cougar: een zelfbewuste, geslaagde rijpe vrouw, die bewust een relatie zoekt met een veel jongere man. De jongere mannen worden dan toyboys genoemd. Als voordeel van een dergelijke relatie wordt vermeld dat de seksuele rijpheid van een oudere vrouw beter aansluit op de seksuele energie van een jonge man. En daar wringt hem de schoen natuurlijk bij de in midlifecrisis verkerende verslaggever, ik noem geen namen! Hij is waarschijnlijk over zijn seksuele hoogtepunt heen en ziet bijvoorbeeld Madonna niet meer als lekker wijf, maar als een oudere, beroemde en afgetrainde vrouw, waar je je niet voor hoeft te schamen als je ermee gezien wordt. Ik moet er eigenlijk vreselijk om lachen, want neem van mij aan, mijnheer de verslaggever,  Madonna is gewoon nog steeds een superlekker wijf die Timor alle hoeken van de hotelsuites laat zien. En dat geldt ook voor Tina Turner (74) die onlangs in het huwelijk trad met haar verloofde van 58, voor J.Lo van 44 met haar vriendje van 26, evenals voor Mariah Carey (43) met haar echtgenoot van 33. Wie lacht wie nou uit?