Bas en Aad

Financiële tegenvaller voor Bas en Aad van Toor

Een flinke domper voor Bas en Aad van Toor. De twee broers moeten een schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan hun voormalige tegenspelers. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag bepaald.

Paul van Gorcum, die de rol van de Baron speelde in het kinderprogramma, stapte samen met een paar andere acteurs naar de rechter. Ze eisten meer geld voor hun medewerking aan de films en series en zeiden nog duizenden euro’s tegoed te hebben. In totaal eisten ze een bedrag van bijna 180.000 euro. Dat klopte volgens Bas en Aad van Toor niet. De rechter bepaalde echter dat ‘de omvang van de aan hen te betalen vergoeding door schatting is bepaald.’

Oneens

Hoewel Aad het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam dat hij en zijn broer Bas een schadevergoeding van 15.000 euro moeten betalen, wil hij de zaak met het oog op de gezondheid van Bas voor nu laten rusten. ‘Aad is het oneens met de uitspraak maar gezien de fysieke situatie van Bas wil hij er op dit moment niets over zeggen’, laat zijn manager desgevraagd weten. Aad spreekt ook namens zijn broer Bas.