Everink verschijnt niet in zaak Badr Hari

Koen Everink zal niet getuigen tijdens de rechtszaak tegen kickbokser Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. Beiden worden verdacht van poging doodslag op Everink tijdens het dansfeest Sensation White in de Amsterdam ArenA in 2012.

Everink heeft zich vanwege gezondheidsredenen teruggetrokken. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde maandag dat ze de getuigenoproep voor Everink daarom heeft ingetrokken. Eerder afgelegde verklaringen van Everink blijven gewoon staan. Het OM had de zakenman als getuige opgeroepen.

Vanaf 10 oktober staat Hari voor het geweld in de ArenA en een aantal andere incidenten terecht voor de rechtbank in Amsterdam. Van Badr Hari (28) is bekend dat hij heeft verklaard dat hij Everink één klap heeft gegeven, omdat Everink zijn vriendin Estelle zou hebben beledigd.

Opmerkelijk

Benedicte Ficq, advocaat van de kickbokser, noemt het opmerkelijk dat Everink niet verschijnt. Ze wil nu niet inhoudelijk op het nieuws reageren. Ze dat doet eventueel pas tijdens de zitting.

Y. kwam eerder al onder voorwaarden vrij. Hij verschijnt deze week wel gewoon in de rechtszaal, omdat dit onderdeel is van de voorwaarden. Y. heeft eerder verklaard dat hij Everink niet heeft mishandeld. Hij zou juist hebben geprobeerd hem te ontzetten toen hij door anderen te grazen werd genomen.