Veel kleurige jurken op rode loper

In tegenstelling tot de Golden Globes, waar bijna alle aanwezigen gekleed kwamen in het zwart, was de rode loper bij de Oscars een stuk kleurrijker. Vooraf had de organisatie Time's Up al via Twitter bekend gemaakt dat alle 'sisters' in alle kleuren van de regenboog gekleed zouden gaan.

Veel dames hulden zich in het wit, waar de 80-jarige Jane Fonda qua jurk met kop en schouders boven iedereen uit stak. De Hollywood-legende droeg een schitterende japon van het Franse merk Balmain, waarmee ze kracht en zelfverzekerdheid uitstraalde. Exact dat wat de beweging Time's Up wil uitdragen. Andere genodigden die voor een witte jurk kozen waren onder andere Mary J. Blige, Laura Dern en Margot Robbie. Op social media werd al gegrapt dat veel aanstaande bruiden hun inspiratie voor een trouwjurk bij de Oscars konden opdoen.

Rood, blauw, roze, goud, geel, kleurige prints: alles was vertegenwoordigd op de rode loper, waardoor het geheel er een stuk vrolijker uitzag dan bij de Golden Globes. Zelfs Whoopi Goldberg, die steevast verschijnt in een pak bij dergelijke evenementen, had zich voor de gelegenheid in een kleurrijke jurk met bloemenprint gehuld. 'Ik draag er wel makkelijke schoenen onder, die zie je toch niet', zei de actrice.

Bijzonder was de jurk van de 86-jarige Rita Moreno. De actrice droeg dezelfde jurk als bij de Oscars van 1962, waar ze een Oscar won.