Sigrid ten Napel wil geen BN’er worden

Sigrid ten Napel wil geen bekende Nederlander worden. De 22-jarige Penoza-actrice begeeft zich daarom bewust ook in andere kringen. "Ik vind het fijn dat ik een basis heb van mensen die niet in dit vak zitten".

Dat vertelt Ten Napel aan het AD. "Er komen zo veel zijtaferelen kijken bij dit vak: poseren op de rode loper, reeksen interviews. Maar ik wil vooral actrice zijn en geen bekende Nederlander." Toch wordt Ten Napel, vooral als gevolg van haar rol in Penoza, geregeld herkend op straat. Dat komt niet altijd uit. "Sta ik op het perron mezelf vol te stouwen uit een tupperwarebakje, krijg je opeens het verzoek voor een selfie."

Ten Napel probeert een balans te vinden tussen werk en privé. "Dat klinkt als een hoog streven. Natuurlijk hangt je persoonlijk geluk erg samen met je vak. Maar het moet niet zo zijn dat ik onderuitga als ik een rol niet krijg. En het mag ook niet zo zijn dat het geluk – veroorzaakt door een rol die ik wel krijg – alles wat privé van belang is overschaduwt. Daar moet een balans tussen zitten."