Placeholder

Doutzen nog altijd in top-5 best betaalde modellen

Doutzen Kroes is nog steeds een van 's werelds best betaalde modellen, maar zakt op de ranglijst die het Amerikaanse zakenblad Forbes jaarlijks samenstelt. De Friese schone streek het afgelopen jaar 7,5 miljoen dollar (ruim 6,5 miljoen euro) op en staat daarmee op de vierde plek van best betaalde modellen. Vorig jaar stond Doutzen nog op de tweede plek met een salaris van 8 miljoen dollar (bijna 7 miljoen euro).

De lijst wordt wederom aangevoerd door Gisele Bündchen, die afgelopen jaar 44 miljoen dollar (bijna 38,5 miljoen euro) verdiende. Daarmee blijft de Braziliaanse haar concurrenten ruim voor. Cara Delevingne volgt met een salaris van 9 miljoen dollar (7,8 miljoen euro) op de tweede plaats, die ze moet delen met Adriana Lima.

Doutzen is niet de enige Nederlandse in de top twintig van best betaalde modellen. Lara Stone prijkt op de achtste plaats. De blondine met een Nederlandse moeder en Engelse vader verdiende volgens Forbes het afgelopen jaar 5 miljoen dollar (bijna 4,4 miljoen euro). Daarmee verdiende Stone evenveel als Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel en Karlie Kloss.

Opvallendste nieuwe binnenkomer in de lijst is Kendall Jenner. Het halfzusje van Kim Kardashian streek volgens Forbes 4 miljoen dollar (bijna 3,5 miljoen euro) op met haar modellenwerk en is daarmee goed voor de zestiende plaats op de ranglijst. Jenner is met haar 19 jaar de jongste dame op het lijstje.

Lara Stone