Lange Frans met de dood bedreigd

Lange Frans zegt doodsbedreigingen te hebben gekregen nadat hij zich vrijdag op Twitter kritisch had uitgelaten over de inmenging van Nederland bij de strijd tegen Islamitisch Staat (IS) in het Midden-Oosten.

"Heel IS is opgezet door de CIA. Bewapend, getraind alles erop en eraan", twitterde Lange Frans vrijdagochtend. De rapper vindt dat Nederland zich niet met de kwestie moet bemoeien. "Weet je hoe je aanslag in Nederland kan voorkomen? Geen oorlog voeren in het buitenland", ging hij verder. "En mocht er wel wat gebeuren dan is het onze eigen schuld." Om zijn theorie te ondersteunen, plaatste hij verschillende filmpjes op Twitter waarin de Amerikaanse oud-generaal Tom McInerny vertelt hoe IS is bewapend door de Verenigde Staten.
De opmerkingen van de rapper zorgden op sociale media voor veel ophef. "Nee ik ben niet gehackt", laat hij de critici weten. En even later: "Ik heb absoluut geen aandacht nodig. Wil niet in de krant, op websites of bij Boulevard. Echt niet." De discussie liep zelfs zo uit de hand dat Lange Frans doodsbedreigingen zegt te hebben gekregen. "En voor de ge-e-mailde doodsbedreigingen; kom maar op! Want blaffende honden die bijten niet. Ik verstop me niet."