Was Michael Jackson getrouwd met jonge James?

Een van de mannen die zegt als kind te zijn misbruikt door Michael Jackson zegt dat de popster een vaste relatie met hem leek te willen. Jackson zou zelfs een geheime bruiloft hebben georganiseerd waarin hij James Safechuck een trouwring gaf en een trouwakte optekende.

Jackson zou ook nogal jaloers zijn geweest, zo heeft TMZ gelezen in nieuwe juridische documenten. Toen James, met wie hij in 1987 in een Pepsi-commercial speelde, toegaf een oogje te hebben op Sheryl Crow, die toen achtergrondzangeres van Jackson was, liet de zanger het jongetje foto's zien waarop Crow geen make-up droeg.

Jacksons interesse in de nu 36-jarige James, die 10 jaar was toen het vermeende misbruik begon, stopte toen het jongetje begon te puberen.

In de papieren staat verder dat Jackson speciale codewoorden had bedacht voor seksuele handelingen en lichaamsdelen, en dat hij James kinderporno liet zien.

In mei werd bekend dat James zich had aangesloten bij vier andere mannen die zeggen dat ze als kind het slachtoffer van Jackson zijn geworden. Eerder heeft James altijd ontkend dat de in 2009 overleden King Of Pop hem misbruikte. Mede door zijn verklaring werd Jackson in 2005 in een rechtszaak vrijgesproken van kindermisbruik. De advocaat van de familie Jackson heeft meerdere malen gezegd dat de verse aantijgingen onjuist zijn.