Volgens Inge kan seks best zonder liefde

Inge Ipenburg vraagt zichzelf regelmatig af of ze nog wel aan de bak komt als actrice. "Angst is niet het goede woord, het is een onzekerheid", vertelt ze.

Inge lijkt dat niet heel erg te vinden. "Als ik daar niet tegen kon, had ik een ander beroep moeten kiezen", legt ze uit in Vrouw. "Het is niet leuk, het zou fijner zijn om altijd te kunnen kiezen uit allerlei rollen. Maar ja, zo werkt het nu eenmaal niet." De 57-jarige Inge ziet hier ook nog iets positiefs in. "Het zorgt ervoor dat ik gedwongen word om andere kanten op te kijken." Zo geeft ze les en heeft ze net haar eerste roman genaamd Het Gerecht geschreven.

In het interview vertelt Ipenburg ook dat ze nog nooit langer dan drie jaar een relatie heeft gehad. "Ik denk niet dat het moeilijker is omdat ik ouder word. Mijn basisgeluk is gewoon steeds groter, waardoor ik minder sterk een partner nodig heb." Inge denkt dat ze nog wel steeds in trek is bij het andere geslacht. "Mensen zien mij denk ik wel als een sexy vrouw, van middelbare leeftijd", zegt ze lachend. Inge is heel openhartig. "Ik hou van seks en vind dat het prima kan bestaan zonder liefde."

De oud-soapie heeft geen kinderen en dat is volgens haar een goede beslissing geweest. "Spijt? Ik geniet volop van mijn leven. Spijt vind ik trouwens de meest nutteloze emotie. Ik tel mijn zegeningen en koester wat er wel is."