Drank en drugs oorzaak scheiding Lange Frans

Vorige week maakten Lange Frans en Daniëlle van Aalderen bekend dat hun huwelijk op de klippen is gelopen, in een ochtendkrant spelen de rapper en zijn toekomstige ex-vrouw open kaart over de oorzaak van de breuk. "Ik heb waarschijnlijk meer kapot gemaakt dan ik ooit zal kunnen fiksen", zegt Frans.

"Ik ben in een neerwaartse spiraal beland van drank en drugs. Veel drank en drugs." Volgens Daniëlle is de breuk dan ook niet als donderslag bij heldere hemel gekomen. "Het gaat al jaren moeizaam. Sinds Frans in een zakelijk conflict terecht kwam met Bart (Baas B) en zijn broer zag ik Frans veranderen. Frans was niet alleen al zijn geld kwijt, maar ook zijn allerbeste vriend." Dat Daniëlle vervolgens werd gearresteerd vanwege vermeend wapenbezit deed Frans ook niet echt goed. "Ik zag dat hij steeds meer in zichzelf keerde. Mijn hulp accepteerde hij niet en ik kon ook geen steun bij hém vinden. Niet tijdens de strafzaak, maar ook niet na mijn zware baarmoederoperatie, waardoor ik definitief geen kinderen meer kon krijgen. Terwijl ik het daar echt moeilijk mee had, probeerde Frans er grapjes over te maken."

In 2010 ontdekte Daniëlle dat Frans meer en meer begon te drinken. "Heel raar was dat niet, omdat hij zich dagelijks in het uitgaanswereldje begeeft. Hoe vaak kwam er niet tijdens een optreden iemand voorbij met een dienblad vol met 22 Bacardi cola. Zonder zich er bewust van te zijn, dronk hij steeds meer." Later kwam ze er ook achter dat Frans cocaïne gebruikte.

Voor een vechtscheiding is Daniëlle niet bang. Volgens haar ziet Frans zijn problemen onder ogen en heeft hij daar hulp voor gezocht. In de krant erkent de rapper dat. "Ik heb de drie belangrijkste personen in mijn leven, mijn vrouw, mijn zoon en mijn dochter veel verdriet gedaan. Het spijt me echt ontzettend want ik houd ontzettend veel van ze. En wat de toekomst ook mag brengen, dat zal ik altijd blijven doen."