×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

'Weinstein had relatie met beschuldiger'

30.05.2018 -

Een vrouw die Harvey Weinstein beschuldigt van verkrachting, had volgens zijn advocaat tien jaar lang een seksuele relatie met de oud-studiobaas. Volgens de gevallen producent startte de affaire van de twee ruim voor de datum in 2013 waarop het misbruik zou hebben plaatsgevonden, en hield deze daarna aan.


Weinstein is momenteel op borgtocht vrij in de zaak. Zijn raadsman Ben Brafman noemde de verkrachtingaanklacht tegen hem volgens onder meer ABC News 'absurd'. De advocaat sprak met een aantal verslaggevers bij een rechtbank in New York, waar hij een overleg had gehad met de openbaar aanklager.

De inhoud van dat gesprek is door een rechter als vertrouwelijk bestempeld. Brafman liet desondanks weten dat hij zijn zorgen had geuit over de druk van het publiek om te procederen in de zaak. Hij verklaarde ook te vrezen dat toekomstige juryleden beïnvloed zullen zijn door de publiciteit die de zaak het afgelopen half jaar heeft gekregen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties