×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Javier Guzman: 'Hierom reageer ik soms raar'

24.05.2018 -

Javier Guzman hoopt dat zijn deelname aan het programma BN’ers In Therapie taboedoorbrekend kan zijn of troost kan bieden.


'Misschien dat ik via deze vorm iets van mezelf kan laten zien wat verklaart waarom ik soms wat raar reageer op mensen', zo beredeneert de cabaretier in het AD zijn medewerking aan de show. 'Mijn moeder zegt altijd: als je iets aan je knie hebt, ga je naar de dokter. Mankeer je iets aan je hoofd, dan ga je naar de psychiater'.

De 41-jarige Guzman vertelt aan psychiater Esther van Fenema onder meer over hoe hij met zijn moeder en broertje uit Spanje vluchtte, de eerste jaren in Ouderkerk aan den IJssel waarin hij gepest werd, over zijn verslavingen, seksueel misbruik en de zelfmoord van zijn vader.

'Ik was negen toen de RIAGG kwam, elf toen het misbruik ter sprake kwam en 28 toen ik er niet uitkwam met pillen en praten. Depressief. Begon ik met het slikken van antidepressiva. Nu ook heb ik nooit gedacht dat ik binnen drie, vier sessies genezen zou worden. Ik zie het als een opmaat naar een intensieve therapie. Of dat nou bij Esther is of niet, ik sta open voor een vervolg. Ik vind haar erg goed', aldus Guzman.

BN’ers In Therapie is donderdag om 20.30 uur bij RTL 5 te zien. Naast Guzman laten onder meer Patricia Paay, Christina Curry, Patty Brard, Bibian Mentel, Glenn Helder en Ismail Ilgun zich doorlichten door de tv-psychiater.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties