×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Albert Verlinde: 'We zijn geen herhaalmachine'

Antje Monteiro hoofdrol in Mamma Mia!

19.04.2018 -

Producent Albert Verlinde ontkent dat zijn bedrijf Stage Entertainment een 'herhaalmachine' is. Hij reageert hiermee op kritiek dat er het komende seizoen vrijwel alleen maar reprises in het theater te zien zijn. The Lion King en Was getekend Annie MG Schmidt gaan door en Mamma Mia! wordt voor de derde keer in twaalf jaar opgevoerd.


'We hebben meer geluk dan we hadden verwacht', legde Verlinde tijdens een perspresentatie in Stockholm uit. 'De musicalmarkt in Nederland heeft zich hersteld. Ons bedrijf doet het al drie jaar beter dan in de periode daarvoor'.

De producent had niet verwacht dat The Lion King, de musical die in het Circustheater te zien is, het derde jaar zou gaan halen. En ook het enorme succes van de Annie MG Schmidt-musical had hij naar eigen zeggen niet zien aankomen: 'We gaan echt door met het ontwikkelen van creatieve projecten. Maar we verkeren nu in de luxepositie dat we langer kunnen doorgaan met de huidige producties dan we hadden gepland'.

De keuze om Mamma Mia! na acht jaar weer naar Nederland te halen, is ingegeven door het publiek zelf: 'We houden regelmatig enquêtes wat het publiek graag wil zien. En Mamma Mia! staat al jaren met stip bovenaan. Er is een hele generatie nieuw publiek die vooral de film kent en niet eens weet dat het oorspronkelijk een musical is'.

De hoofdrol in de nieuwe Mamma Mia! wordt gespeeld door Antje Monteiro. De voorstelling is vanaf dit najaar te zien in het Beatrixtheater.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © Reni van Maren

Reacties