×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

PvdA bevraagt Bruins om dossier Barbie

05.04.2018 -

De PvdA is geschrokken van het bericht dat tientallen onbevoegden in het medisch dossier van realityster Barbie hebben gesnuffeld. Tweede Kamerlid Sharon Dijksma wil dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) het Haga-ziekenhuis op het voorval aanspreekt.


Dijksma wil verder van de minister weten of dit meer mensen overkomt en of de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet moet ingrijpen. Ook vraagt ze Bruins of hij reden ziet voor strengere regels voor de toegang tot patiëntgegevens.

De Autoriteit Persoonsgegevens is een onderzoek begonnen naar het gerommel met het dossier van Barbie, die eigenlijk Samantha de Jong heet. Alleen medewerkers die rechtstreeks betrokken zijn bij de behandeling van een patiënt mogen zijn of haar gegevens inzien.

De Jong lag in het Haagse ziekenhuis omdat ze zou hebben geprobeerd een eind aan haar leven te maken.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties