×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Waylon kiest Outlaw In 'Em

02.03.2018 -

Waylon gaat met Outlaw In 'Em naar het Eurovisiesongfestival. De zanger, die Nederland in mei vertegenwoordigt, maakte zijn keuze vrijdagavond bekend in De Wereld Draait Door.


De afgelopen dagen zong Waylon vijf kanshebbers in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Ook Back Together, The World Can Wait, That’s How She Goes en Thanks But No Thanks werden positief ontvangen, maar de 37-jarige zanger besloot met het ruigere nummer Outlaw In 'Em naar Portugal te gaan. Daar staat hij op 10 mei in de tweede halve finale van het songfestival. Als Waylon genoeg punten krijgt, mag hij Outlaw In 'Em op 12 mei nogmaals ten gehore brengen tijdens de finale.

Aanvankelijk was het de bedoeling het publiek te laten kiezen welk van de vijf liedjes de inzending zou worden. Waylon besloot echter zelf de knoop door te hakken nadat een van de favoriete kandidaten als gevolg van publieksstemmenwas gesneuveld in The Voice of Holland, wat hij 'een debacle' noemde. 'Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen.'

Waylon gaat voor de tweede keer naar het Eurovisiesongfestival. In 2014 nam hij met Ilse DeLange deel als The Common Linnets. Met het nummer Calm After The Storm veroverde het gelegenheidsduo in de finale de tweede plek. De Oostenrijkse Conchita Wurst, de 'vrouw met baard', won dat jaar met het nummer Rise Like A Phoenix.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties