×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Schrijver boek Trump zegt alle interviews in Nederland af

23.02.2018 -

Michael Wolff, de schrijver van het boek Fire And Fury over Donald Trump, heeft al zijn interviews met Nederlandse en Belgische media afgezegd. Hij zou kwaad zijn over het interview met presentator Twan Huys voor College Tour.


Wolff zou bij de opnames 'onheus bejegend' zijn, schrijft Het Parool. Hij werd meerdere keren gevraagd naar de passages in zijn boek over Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Volgens de auteur zou zij een verhouding hebben met president Trump, maar Haley ontkent dat.

De kwestie kwam aan bod in het interview voor College Tour. Huys vroeg meerdere malen naar de geruchten, maar Wolff raakte geïrriteerd en maakte een sneer over de interviewkwaliteiten van Huys. 'Het werd een pittige discussie', bevestigt de eindredacteur van College Tour. 'Hij vond het interview blijkbaar té kritisch. Maar dat begrijpen wij niet. Als je de rand opzoekt van wat je opschrijft, moet je ook kritische vragen van Twan en de studenten aankunnen'.

Wolff schreef Fire And Fury op basis van tweehonderd gesprekken met de hoogste medewerkers van Trump en de president zelf. Trump ontkent op zijn beurt dat hij de journalist gesproken heeft. De uitzending van College Tour met Michael Wolff is maandag te zien op NPO 2.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties