Samantha de Jong staat kinderen af

Het jaar had niet rottiger kunnen beginnen voor Samantha de Jong. In januari werd bekend dat de realityster een zelfmoordpoging heeft gedaan en als gevolg daarvan gaan haar kinderen nu met hun vader mee naar Spanje.

Barbie heeft daarmee de moeilijkste beslissing uit haar leven moeten nemen. Met instemming van Jeugdzorg verhuizen haar kindjes Angelina (6) en Milano (2) met Michael naar Spanje, die daar een feestcafé runt. Zo krijgt Samantha de tijd zich op haar herstel te richten.

Aan een ochtendkrant laat Michael weten dat de beslissing in overeenstemming met alle betrokken partijen werd genomen. 'Het is allemaal in goed overleg met de betrokken instanties gegaan, die ook heel blij zijn dat Sam het hier zelf helemaal mee eens is', zo vertelt hij. Ook zijn er voorzieningen getroffen dat Angelina in Spanje gewoon onderwijs kan volgen.

'Het was misschien wel de moeilijkste beslissing van haar leven, maar ik denk tegelijk de verstandigste', aldus Michael, die inmiddels het geluk weer heeft gevonden bij de 22-jarige Naomi.