×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koning spreekt volk toe in kersttoespraak

25.12.2017 -

Koning Willem-Alexander spreekt traditioneel op eerste kerstdag het volk toe in de kersttoespraak. De koning nam de toespraak enkele dagen geleden op, in zijn eigen huis de Eikenhorst in Wassenaar.


'Gezond vijftig worden en dat met heel veel mensen samen mogen vieren, is een fantastisch geschenk. Ik ben dankbaar dat ik dat dit jaar heb mogen beleven', begint de koning zijn toespraak.

Willem-Alexander kijkt in zijn toespraak terug op de mooie en minder mooie momenten van het afgelopen jaar: 'Net als de meeste mensen kijk ik aan het einde van het jaar terug op de vele mooie momenten. En op de momenten van verdriet en gemis. Want die waren er voor mijn vrouw en mij zeker ook.Ik denk ook terug aan de ontreddering die ik zag op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius, waar natuurgeweld het leven van tienduizenden inwoners van ons Koninkrijk letterlijk overhoop had gegooid. En aan de moedige aanzetten tot wederopbouw', aldus de koning.

De gehele toespraak kan je hier teruglezen.

Vorig jaar keken tegen de 1,5 miljoen mensen naar de kersttoespraak van de koning op tv. De koning sprak toen over de onzekere tijden waarin we nu leven en de tegenstellingen die groter lijken te worden.

De tekst van de kersttoespraak is na te lezen op de website van het Koninklijk Huis en terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis.

Foto: © Still video

Reacties