×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Floortje en team Rode Kruis vast in Jemen

03.12.2017 -

Een team van het Nederlandse Rode Kruis, onder wie presentatrice Floortje Dessing die ambassadeur van de hulporganisatie is, zit vast in Jemen. 'We schuilen al anderhalve dag in een schuilkelder voor de gevechten', meldt een teamlid en woordvoerder van de hulporganisatie vanuit de hoofdstad Sanaa.


Dessing had in Jemen, op het Arabisch Schiereiland, opnames gemaakt voor haar programma 'Floortje naar het einde van de wereld'. 'Here we go. Wish me luck', twitterde ze een paar dagen terug bij haar vertrek uit Nederland.

'Ons team zal zo snel mogelijk het land proberen te verlaten, maar de veiligheid staat dat op dit moment niet toe', zei de woordvoerder. Het Rode Kruis-team is in het door oorlog getroffen land om aandacht te vragen voor de vergeten humanitaire ramp die zich daar voltrekt. Het verblijft op dit moment in een gebouw van het Internationale Rode Kruis met een schuilkelder.

Bijna tien miljoen Jemenieten hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, eten en medische zorg. Medewerkers proberen onder meer brandstof te regelen waardoor waterpompen weer kunnen werken. Door de gevechten in Sanaa zijn volgens de hulporganisatie de afgelopen dagen tientallen doden en meer dan honderd gewonden gevallen. Het Rode Kruis helpt de ziekenhuizen met het behandelen van de gewonden en het bergen van de doden.

Foto: © Reni van Maren

Reacties