×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Justitie Colombia bevraagt Bolt en Follender

01.12.2017 -

Programmamaker Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn donderdag en vrijdag gehoord door de Colombiaanse justitie. Dat gebeurde in Nederland, aldus Bolt.


De twee Nederlanders werden in juni in Colombia ontvoerd door gewapende guerrillero's. Ze waren bezig met onderzoek en opnamen voor het tv-programma Spoorloos. Bolt en Follender werden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Na een week kwamen ze vrij.

Vijf vertegenwoordigers van het Colombiaanse Openbaar Ministerie vlogen naar Nederland om het tweetal vragen te stellen over de ontvoering. 'We hebben het hele verhaal nog een keer verteld', aldus Bolt. 'En ze hadden nog wat extra vragen over locaties en mensen'.

Volgens Bolt neemt justitie in Colombia de zaak heel serieus. 'Sommige dingen kunnen niet in een rechtsorde'. Als hij en Follender gevraagd worden om te getuigen in een eventuele strafzaak, reizen ze af naar het land. 'Al zit ik er niet om te springen. Maar ze hebben ons van onze vrijheid beroofd, dan denk ik wel dat je min of meer de plicht hebt om dat te doen'. 

Reacties