×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Broer Wim Sonneveld (98) in theatervoorstelling

10.11.2017 -

Jan Sonneveld, de broer van cabaretier Wim, zal op zondag 19 november eenmalig aanwezig zijn bij de theatervoorstelling Het Amsterdam van Wim Sonneveld. De hommage aan de beroemde komiek wordt die middag gespeeld in het Diamanttheater in Den Haag.


Jan Sonneveld (98) wordt eenmalig betrokken bij de voorstelling en zal op het podium kort vertellen over zijn broer.

In Het Amsterdam van Wim Sonneveld delen drie theatermakers hun persoonlijke herinneringen aan het werk en het leven van de cabaretier. Kleinkunstkenner Daan Bartels vertelt over Sonneveld en wordt daarbij bijgestaan door zanger Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel.

De voorstelling is gemaakt omdat het in juni honderd jaar geleden was dat Wim Sonneveld werd geboren. Hij wordt beschouwd als een van de grootste cabaretiers die Nederland ooit heeft gekend. De komiek was verantwoordelijk voor talloze iconische typetjes, zoals Willem Parel, Nikkelen Nelis en Frater Venantius. Sonneveld scoorde talloze hits met klassiekers als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en De kat van Ome Willem.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties