×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rutte vindt One van U2 passen bij kabinet

26.10.2017 -

Premier Mark Rutte vindt het nummer One van U2 het beste zijn gevoel bij het nieuwe kabinet verwoorden. Dat vertelde hij donderdagochtend in het programma van Lex Gaarthuis op Radio 10.


'Dat lijkt een standaardkeuze', erkent Rutte. 'Maar normaal kies ik altijd voor Beautiful Day. Nu kies ik juist voor One omdat ik samen met vier partijen iets moois wil betekenen voor Nederland. Er zijn veel mooie versies van, maar ik ga voor het origineel met Bono'.

Verder vertelde Rutte dat hij de kleding van de ministers niet op elkaar afstemt. 'Ik ga gewoon in saai blauw', verklapte hij. 'GeenStijl heeft me ook duidelijk gemaakt dat ik altijd hetzelfde saaie pak aan heb. Iets ingewikkelds valt te veel op en daar wordt je nog jaren mee geconfronteerd'.

Verder vertelde de premier dat het kabinet niet aan teamuitjes doet, maar het organiseert wel een traditioneel kerstdiner. 'Teamuitjes zijn leuk hoor, maar je leert elkaar het beste kennen door te werken, door aan de slag te zijn. Hoe gaan ze om met moeilijke situaties, hoe open zijn ze. Als ik jou niet vertrouw dan kan ik paintballen wat ik wil, maar het vertrouwen knapt er niet van op'.

Foto: © Reni van Maren

Reacties