×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tijl Beckand met de dood bedreigd

29.09.2017 -

Tijl Beckand heeft zijn boek over het succesvolle tv-programma De Lama's niet alleen voor de fans maar ook voor zijn dochters geschreven. Hij hoopt dat ze zo later iets van de gekte begrijpen die voor de komiek zijn doorbraak betekende.


"Toen wij stopten was de jongste nog niet geboren en de oudste drie, ze hebben er niets van meegekregen", vertelt Tijl. "Het lijkt me leuk dat als ze achttien zijn en voor het eerst alleen op vakantie gaan, ze dit lezen en begrijpen hoe het nou allemaal was; het heeft mij voor een deel gevormd. En tegen die tijd weet ik niet of ik er dan nog met ze over praat."

Volgens Tijl had het succes ook een keerzijde. Zo werd hij met de dood bedreigd en kondigde een fan aan dat hij zelfmoord wilde plegen toen De Lama's stopten. "Het is niet heel gezellig allemaal. Serieus met de dood bedreigd worden in een discotheek wil ik niet in herinnering roepen bij iemand. Maar het geeft wel het meest complete beeld van hoe het was."

De komiek gaat ook in op de impact van de plotselinge roem. "In Hilversum is nergens roemtraining. Ik wil beide kanten van de medaille laten zien", aldus Tijl. "Zou ik het nu anders doen? Ja. Zou ik het overdoen? Zeker. Ik ben, en ik hoop dat dat ook naar voren komt, dolblij dat het me overkomen is."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties