×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henk Bres heeft triest nieuws

11.09.2017 -

Haagse presentator Henk Bres heeft triest nieuws. Zo staat vandaag te lezen op zijn Facebookpagina. Bij zijn vrouw is maagkanker geconstateerd, met een levensverwachting van minder dan een jaar.


‘Iedereen weet dat ik wat moeilijk loop en daarvoor onder controle ben in het ziekenhuis,’ begint Henk zijn verhaal. ‘En toen we een keertje samen naar de dokter gingen, zei de huisarts tegen Corretje: ’We zullen jouw bloed ook maar eens laten nakijken.’ Het was niet goed bij haar, want ze zagen iets en wilden er meer van weten. Na pillen, onderzoeken en medicijnen was het nog niet goed en werd er besloten om mijn Corretje door een scan te halen’.

Toen Henk en Corry een aantal dagen later terugkeerden in het ziekenhuis voor de uitslag, had de dokter helaas slecht nieuws voor het stel: ‘We zaten tegenover de dokter en die vertelde met rustige stem: ’Nou mevrouw, ik heb helaas geen goed nieuws. U heeft maagkanker.’ Dan is het alsof de wereld in elkaar stort. Ze wilden graag wat verdere onderzoeken doen en Corretje ging door de molen met puncties en weet ik het allemaal’.

Toen de twee opnieuw bij de oncoloog kwamen, kregen ze te horen dat de maagkanker was uitgezaaid naar Corry’s botten. Ze kreeg een levensverwachting van minder dan een jaar: ‘Ja, en daar zit je dan. Uitgeblust, huilend, niet begrijpend en net alsof het over een ander ging dan mijn Corretje’.

Ondanks het verschrikkelijke nieuws, proberen Henk en zijn vrouw hun leven ’gewoon’ weer op te pakken: ‘Corretje is zo’n bikkel, die is niks veranderd. Ze heeft nog nergens last van en is zo verschrikkelijk positief, dat we iedere morgen tegen elkaar zeggen ’we gaan er voor’, want ze is hier nog niet klaar met mij. Het resultaat van de laatste scan die ze heeft gehad was weer wat positiever en de uitzaaiingen op haar botte staan gelukkig stil. Alleen op haar maag was de kanker wat aangegroeid. Lieve vrienden van ons hebben ervoor gezorgd dat ze nu cannabisolie krijgt en we hopen maar dat het aanslaat’. 

 

Reacties