×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Don Quishocking-oprichter overleden

Pieter van Empelen werd 74 jaar

04.09.2017 -

Pieter van Empelen, medeoprichter van cabaretgezelschap Don Quishocking, is zondag in Amsterdam overleden. Van Empelen schreef teksten, componeerde en speelde piano. Zijn bekendste composities zijn De Oude School (dat veel belangrijke prijzen won) en Opa's Honderdste Verjaardag. Van Empelen was 74 jaar. Namens de familie heeft Jacques Klöters (ook Don Quishocking) het overlijden van Van Empelen bekendgemaakt.


Don Quishocking werd eind jaren 60 opgericht. Van Empelen was er vanaf het begin bij, net als Fred Florusse, George en Anke Groot en Jacques Klöters en hij bleef een jaar of tien bij het gezelschap. Hij was ook enige tijd verbonden aan de Akademie voor Kleinkunst en de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar. Verder was hij regisseur van onder meer Cabaret NAR, Lenette van Dongen, Crème Fraîche en de Berini's.

Niet alleen kleinkunst maar ook de zeilvaart en de bouw hadden zijn interesse. Na zijn cabarettijd werd hij directeur van het Maritiem Museum Prins Hendrik in Rotterdam. Maar ook was hij bouwcoördinator van de Hermitage aan de Amstel.

Volgens publicist en programmamaker en Don Quishocking-lid Jacques Klöters was Pieter van Empelen een harde werker en spaarde hij zichzelf niet. 'Hij laat mooie dingen na: een zoon, een kleinkind, een weduwe, een paar gebouwen, goede muziek en veel mooie herinneringen.'

Bron: © ANP., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Foto: BuzzE

Reacties