×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Belgische regering verwacht prins Laurent op hoorzitting

01.09.2017 -

De Belgische premier Charles Michel heeft vrijdag van de ministerraad de opdracht gekregen om een hoorzitting te organiseren met prins Laurent. De broer van koning Filip moet dan uitleggen waarom hij begin augustus zonder toestemming van de regering in militair uniform op de Chinese ambassade voor de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese volksleger was.


Op basis van de hoorzitting met Laurent zal de premier een rapport opstellen voor de ministerraad. Hierin stelt hij eventueel een sanctie voor aan de ministerraad en het parlement, zo lichtte Michel toe tijdens een persconferentie na afloop van de ministerraad.

De Belgische premier kon nog geen antwoorden op vragen geven over de mogelijke sancties die prins Laurent boven het hoofd hangen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties