×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jos Brink wordt geëerd in Purper-voorstelling

28.08.2017 -

Cabaretgroep Purper heeft de huidige voorstelling Vier jaargetijden enigszins aangepast. Tijdens de voorstelling dit najaar zit er een extra hommage aan Jos Brink in de show, omdat het tien jaar geleden is dat de kunstenaar overleed. Brink maakte enkele jaren deel uit van Purper.


Cabaretier Frans Mulder zingt tijdens de reprise van de tournee het nummer Dode Dingen, geschreven door Brink. Ook halen de leden van Purper herinneringen op aan de overleden ster en hun samenwerking.

 

Brink speelde mee met de veelgeprezen jubileumvoorstelling Purper Honderd. Hij zou ook meedoen aan het nieuwe programma, Purper 101. Maar tijdens de try-outs bleek hij te ziek te zijn om te kunnen spelen. Kort daarna overleed de cabaretier aan de gevolgen van kanker.

 

Purper was een dierbaar hoofdstuk uit zijn carrière. Brink werd in zijn Purper-kostuum begraven en de leden van de groep hielden een wake bij de kist toen de overleden kunstenaar lag opgebaard in Carré. Vier jaargetijden is vanaf 13 september weer in de Nederlandse theaters te zien.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties