×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Channing Tatum doet door dochter alleen leuke dingen

18.08.2017 -

Channing Tatum houdt van Amsterdam. De Amerikaanse superster genoot vrijdagmiddag van een rondvaart door de grachten van de hoofdstad. “De sfeer is hier liberaal, progressief”, prijst hij terwijl hij zwaait naar fans langs het water. “Jullie hebben kunst en aardige mensen. Amsterdam biedt het gevoel dat ik momenteel in Amerika een beetje mis. Het is de enige Europese stad waar ik zou willen wonen.”


De 37-jarige acteur is in Nederland voor de promotie van zijn nieuwe film, de actiekomedie Logan Lucky. Het is een van vele titels van Tatum die in korte tijd de bioscopen bereiken. Het compliment van hardst werkende acteur van Hollywood wuift hij echter weg. “Ik heb een paar jaar terug echt periodes gehad dat ik een jaar lang alleen maar op de set stond”, legt hij aan BuzzE uit. “Maar dat doe ik niet meer. Sinds ik een dochter heb, wil ik alleen maar dingen maken waar ik in geloof. Het moet echt een heel leuk project zijn wil ik daarvoor maandenlang van huis zijn.”

Logan Lucky was zo’n project, beklemtoont hij. Magic Mike van regisseur Steven Soderbergh was een mijlpaal in zijn carrière; Tatum zegt eigenlijk standaard ja als de filmmaker hem weer vraagt voor iets nieuws. Bovendien biedt de misdaadkomedie, over twee aan lager wal geraakte broers die besluiten uit armoede een overval te plegen, een onderliggende boodschap. “De film vertelt over gewone Amerikaanse gezinnen die het heel moeilijk hebben. In gebieden als West Virginia zijn alle kolenmijnen gesloten. Er is daar geen ander werk, en families hebben geen geld om te verhuizen.”

De ster durft niet te claimen dat een komedie als Logan Lucky dat probleem kan verhelpen. “Maar we hebben de film vertoond in die dorpen, en de mensen hadden even plezier. Ze moesten lachen, en ze voelen een gevoel van hoop.” Bovendien hopen de makers dat een verhaal als dit toch wat meer aandacht kan vragen voor hun situatie. “Het zijn goede mensen die pech hebben gehad. Die wat meer hulp en meer begrip verdienen.”

Maar ondertussen is de misdaadfilm vooral bedoeld als vermaak. Tatum bewijst, na eerdere hits als 21 Jump Street en Hail Caesar! wederom zijn komische talent. Toch kan de acteur niet precies uitleggen hoe hij de lach van het grote publiek bewerkstelligt. “Er zijn mensen die er echt een studie van maken, zoals mijn collega Johan Hill. Die denkt heel hard na, bestudeert echt grappen en timing van anderen. Dat geduld heb ik niet.” Wel let de ster op een set goed op wat zijn getalenteerde collega’s doen. “Ik bedenk me vooral hoe andere mensen die ik heel grappig vind een bepaalde scène zouden spelen.”

Logan Lucky draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen.

Bron: ANP

Reacties