×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oud ABBA-lid Benny Andersson komt met solo-album

18.08.2017 -

ABBA-lid Benny Andersson komt met een nieuw album. De 21 nummers tellende soloplaat Piano, met pianomuziek van de Zweedse ABBA-songwriter, wordt 29 september uitgebracht, meldt Universal Music Group.


Op het album geeft Benny op zijn piano nummers van ABBA, zijn musicals en andere solocomposities een nieuwe interpretatie. Onder meer I Let The Music Speak en Thank You For The Music komen voorbij.

Andersson zegt dat hij zich tijdens het opnameproces realiseerde dat de stukken die hij heeft gekozen een integraal onderdeel van hem uitmaken. "In mijn pogingen om een stukje kern erin te bereiken, kwam ik erachter dat hoe meer aankleding ik ervan afhaalde, hoe dichter ik me bij de muziek voelde staan, ongeacht of het vorig jaar of veertig jaar geleden werd gecreëerd. Op een vreemde manier heb ik het gevoel dat ik mijn memoires speel."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties