×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Penoza is internationaal succes

03.08.2017 -

Van de Nederlandse hitserie Penoza zijn ondertussen vijf remakes in andere landen en talen gemaakt. Dat heeft de KRO-NCRV donderdag gemeld.


De serie over een huisvrouw die door de dood van haar man wordt gedwongen een maffiasyndicaat over te nemen, werd de afgelopen jaren opnieuw gemaakt in de Zweden, Polen, de VS, Rusland en Slowakije. In de laatste drie landen bleef het bij één seizoenen; in Polen werden er twee seizoenen geproduceerd. In Zweden is Penoza van deze vijf landen het succesvolst, hier is momenteel een derde reeks in de maak.

De Nederlandse versie van Penoza is naast Nederland uitgezonden in België en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland wordt de hoofdrol van Carmen van Walraven al vanaf het begin vertolkt door actrice Monic Hendrickx. Andere belangrijke rollen worden gespeeld door Loek Peters, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Raymond Thiry, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins.

Miljoen

De vierde reeks trok vorige jaar wekelijks meer dan een miljoen kijkers. De vijfde en laatste reeks van Penoza gaat op 27 augustus van start. Het lijkt maffiabaas Carmen voor de wind te gaan. Maar als zich een nieuwe generatie Belgische drugsdealers aandient, moet zij alle zeilen bijzetten om haar business en vooral haar gezin te beschermen.

De serie werd al meerdere malen genomineerd voor de Gouden Televizierring. Na het laatste seizoen wil producent NL Film nog wel een speelfilm over Carmen maken.

Reacties