×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Voormalige Glee-actrice neemt mannelijke naam aan

22.06.2017 -

De voormalige Glee-actrice Charice Pempengco heeft haar naam veranderd in Jake Zyrus. De van origine Filipijnse zangeres liet dat weten via het nieuwe twitteraccount van Zyrus. In 2014 onthulde Pempengco tijdens een interview met Oprah Winfrey dat ze zich een man voelt en in de komende jaren een aantal geslachtskenmerken wil veranderen.


'Mijn eerste tweet als Jake. Overdonderd. Zag al jullie lieve comments en ben heel blij. Eindelijk. Ik hou van jullie en zie jullie snel', schreef de 25-jarige zangeres op Twitter. Fans reageerden vol lof en spraken hun steun uit.

'In principe is mijn ziel mannelijk', zei Pempengco destijds tegen Oprah over geruchten over een aanstaande geslachtsoperatie. 'Maar ik ben niet van plan om door die fase te gaan waarbij ik alles moet veranderen', aldus de artieste.

De Filipijnse was in haar jeugd een van de finalisten van de Amerikaanse talentenjacht Little Big Star. Zij groeide dankzij YouTube en tv-optredens bij Ellen DeGeneres en Oprah Winfrey uit tot een internationaal fenomeen en trad in 2008 op in De Kuip in Rotterdam tijdens het eeuwfeest van Feyenoord.

Foto: BuzzE

Reacties