×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Joost Zwagerman werd na zijn dood nog vader

24.05.2017 -

Joost Zwagerman heeft na zijn dood niet drie kinderen achtergelaten, maar vier. Zijn vriendin Maaike Pereboom was zwanger toen de schrijver uit het leven stapte. Zoontje Max is inmiddels geboren en zal zijn vader nooit leren kennen.


Joost kreeg tijdens zijn huwelijk met Arielle Veerman al drie kinderen, Thijs, Koen en Dana Sophie. Nu blijkt dat zijn vriendin Maike Pereboom zwanger was toen hij overleed. Dit is te lezen uit de onlangs verschenen bewerkte editie van De Laatste deur: Zelfmoord In De Nederlandstalige Letteren van schrijver Jeroen Brouwers. 

'Hij liet drie kinderen in hun puberteit in de steek, zijn nieuwe geliefde was zwanger van hem', zo schrijft Brouwers. Insiders vertellen aan Weekend dat de vriendin van Joost enkele maanden na zijn zelfmoord een zoontje heeft gekregen. 'Voor Maaike moet het een emotionele achtbaan zijn geweest.' Joost Zwagerman besloot op 8 september 2015 een eind aan zijn leven te maken.

Lees het hele verhaal over Joost Zwagerman in de nieuwe Weekend. Nú in de winkel!


Maaike. Foto: Reni van Maren

 

Foto: Reni van Maren

Reacties