×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Roger Moore (89) overleden

23.05.2017 -

De Britse acteur Sir Roger Moore is dinsdag op 89-jarige leeftijd in Zwitserland overleden na een kort ziekbed. Hij had kanker. Dat hebben zijn kinderen via het Twitter-account van de filmster bekendgemaakt. Moore speelde in tal van films, het bekendst werd hij door zijn vertolking van geheim agent James Bond. In de periode 1973-1985 kroop hij zeven keer in de huid van gentleman-spion 007.


Roger Moore brak al in 1958 internationaal door met de tv-serie Ivanhoe, gebaseerd op de historische roman van Sir Walter Scott. Later schitterde hij in The Saint en The Persuaders en een hele reeks films. Zijn laatste rol was in Christmas at Castlebury Hall uit 2011. Moore woonde met zijn vierde vrouw 'Kiki' Tholstrup in Monte Carlo.

Moore werd op 14 oktober 1927 geboren als enig kind van een politieman en een huisvrouw. Op school was hij een goede leerling, die al op jonge leeftijd interesse toonde in de artistieke richting. Al in de zomer van 1940 zette de piepjonge Roger zijn eerste schreden in de filmwereld. Een vriend had hem gewezen op een figurantenrol in Caesar en Cleopatra. Regisseur Brian Hurst zag zijn talent en betaalde Moore's opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties