×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dotan roept op tot tonen imperfectie op social media

#insidemybones

22.05.2017 -

Zanger Dotan heeft zijn volgers opgeroepen om hun imperfecties te delen met de wereld en geen filters meer toe te passen op foto's. Met de hashtag #insidemybones wil hij dat de verhalen gedeeld worden. Deze hashtag is afgeleid van zijn nieuwe single Bones. Natuurlijk deelt Dotan zelf ook zijn verhaal en past hij niet meer zijn gebruikelijke zwart-wit-filter toe op een foto op Instagram.


'Ik wil een experiment starten en ga zien hoeveel mensen meedoen. Ik denk dat het tijd is voor eerlijke verhalen op Instagram zonder filters', schrijft hij bij een kiekje van zichzelf. 'Ik verstop me meestal achter zwart-wit. Het lijkt allemaal zo perfect op social media en ik vraag me echt af hoe gezond dat is voor ons.' 

Volgens hem is imperfectie veel interessanter om naar te streven dan perfectie. 'Zelf heb ik al mijn hele leven last ervan dat ik perfectionist ben. Het heeft me tegengehouden om dingen te doen in mijn leven. Het heeft me zelfs bijna doen stoppen met muziek. Ik kon nooit naar mijn eigen platen luisteren, want dan hoorde ik miljoenen dingen die anders konden.' Dat heeft er zelfs toe geleid dat Dotan een jaar lang geen muziek heeft geschreven en constant last had van angst. 

'Ik heb onlangs besloten om dingen te veranderen en mijn imperfecties te omarmen. Bones is alles behalve een perfect nummer', laat hij weten. 'Maar ik hou ervan. Die kleine stem zal waarschijnlijk altijd ergens in mijn achterhoofd blijven... maar ik geloof erin dat door me open te stellen en eerlijker te worden, die stem mogelijk langzaamaan kleiner zal worden.' Hij roept mensen om op hun verhalen ook te delen op Instagram. 

Thomas Cammaert heeft zijn voorbeeld al gevolgd en deelt een verhaal over de tijd dat hij een bacterie had opgelopen in Marokko. Daar is hij zo ziek van geweest, maar hij bleef doorgaan en doen alsof het goed ging. Volgens Thomas is dat ook wat er gebeurt op social media. 'Dat onderdeel van onszelf, dat het niet goed gaat, laten we niet graag zien. Zo ook met Instagram en andere social media in de wereld. Alles lijkt prachtig en perfect maar dat is nooit de waarheid en zou ook niet naar gekeken moeten worden als de waarheid. Het echte leven is anders.' Ook Freek Bartels heeft inmiddels zijn verhaal gedeeld. 

 

I want to start an experiment and see how many people will participate. I think it’s time for some honest stories on Instagram without filters. I usually hide behind black and white. It’s all quite picture perfect on social media and I am really questioning how healthy this is for our minds. Imperfection is actually way more interesting than aiming for perfection. Being a perfectionist is something I’ve been struggling with all my life. It stopped me from doing many things and even almost stopped me from putting out music or stepping on a stage. I could never listen to my own records, because I would hear a million things I could have done differently. I could never watch or listen anything back, because I would only criticize myself for all the things I wasn’t doing perfect. It even lead to not writing any music for over a year and having a constant feeling of intense anxiety. Lately I have decided to turn things around and embrace imperfections from now on. ‘Bones’ is anything but a perfect track. It’s a one taker, with a weird ending and guitar noises on the recordings, but I dig it. That little voice will probably always be somewhere in the back of my head... but I believe by opening up and becoming more honest, it might slowly get quieter. Let’s share more real and unfiltered stories. Use #insidemybones so that people can find it and get encouraged.

Een bericht gedeeld door Dotan (@dotanmusic) op

 

In navolging van @dotanmusic vertel ik ook mijn verhaal #insidemybones. In 2010 heb ik op een reis door Marokko een bacterie opgelopen. Daar was ik goed ziek van. Al bij al heeft het me een jaar gekost om er bovenop te komen. Het ging m'n hele lichaam door. Darmen, luchtwegen, spieren. Ik viel 7 kg af. Een trap oplopen kostte me op een gegeven moment al veel moeite. Maar het normale leven ging dat jaar door en ik stond bijna elke avond op het toneel en ik heb daarnaast een film gedraaid. En ik deed alsof er niks aan de hand was. Voor de buitenwereld leek alles wel ok met mij . Maar #insidemybones ging het niet goed. Maar dat onderdeel van onszelf, dat het niet goed gaat, laten we niet graag zien. Zo ook met instagram en andere social media in de wereld. Alles lijkt prachtig en perfect maar dat is nooit de waarheid en zou ook niet naar gekeken moeten worden als de waarheid. Het echte leven is anders. Dit is niet bedoeld als zielig verhaal. Maar om een bewustzijn te creëren voor de andere kant van de social media medaille #insidemybones

Een bericht gedeeld door Thomas (@thomascammaert) op

 

#insidemybones "In oktober 2008 won ik het tv programma "op zoek naar joseph". Een droom die uitkwam. Een hoofdrol in een grote musicalproductie. Iets waar ik met trots op terugkijk! Maar ook een ervaring die me in een korte tijd een les heeft geleerd. Na een half jaar touren stortte ik een half uur voor de voorstelling in elkaar. Het zingen en spelen ging al een tijdje niet meer zoals daarvoor. Het kostte me meer energie dan het me opleverde. Het plezier was weg en ik had last van angst en paniek. Ik was over mijn grens heen gegaan. Het voelde als falen. Alsof ik de verwachtingen niet kon waarmaken. Mijn geest zei dat ik door moest, maar mijn lichaam was op. Datgene wat ik het liefste deed was ineens loodzwaar geworden". -- @dotanmusic vroeg me mee te doen aan zijn experiment om ook eens de andere kant van de medaille te delen. Op social media laten we vaak slechts de positievie momenten zien. Begrijpelijk. Maar laten we niet vergeten dat het niet altijd een afspiegeling is van de realiteit. #insidemybones

Een bericht gedeeld door FreekBartels (@freekbartels) op

Foto: Reni van Maren

Reacties