×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Valse instart bij juryrepetitie OG3NE

12.05.2017 -

De zussen van OG3NE stonden vrijdagavond, na de ontlading van de halve finale, alweer in vol ornaat op het podium in het International Exhibition Centre in Kiev voor de juryrepetitie van de finale van de 62e editie van het Eurovisiesongfestival. De dames startten het a capella aan het begin van hun nummer Lights and Shadows ietwat vals in.


Daarna herpakten zij zich snel tijdens de doorloop van de finaleshow, die door de vakjury's wordt beoordeeld. Hand in hand kwamen Lisa, Shelley en Amy onder luid applaus het enorme podium op tijdens de vlaggenparade, waarmee de finaleshow traditioneel opent. Daarna zongen zij -net als tijdens de tweede halve finale van donderdag- als zesde in de line-up hun nummer. Net als tijdens eerdere repetities klonk ook vrijdagavond weer uitbundig applaus in het perscentrum na afloop van de Nederlandse act.

De vakjury's van alle 42 deelnemende landen verdelen op basis van de doorloop van vrijdagavond hun punten. De televoters bepalen na de liveshow van zaterdagavond de andere helft van de stemmen.

Na het behalen van een finaleplaats prijkt de Nederlandse inzending op de 12e plaats bij de internationale bookmakers. Portugal verdreef in de loop van vrijdag Italië van de favorietenplek. Maandenlang werd Francesco Gabbani genoemd als potentiële winnaar van het Europese liedjesevenement. Maar zijn Portugese collega Salvador Sobral haalde hem in de loop van vrijdag in. Portugal wordt nu genoemd als meest waarschijnlijke winnaar, gevolgd door Italië, Bulgarije en België.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties