×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zusje Sol Wortelboer bedolven onder kaarten

02.05.2017 -

Sabine Wortelboer, het doodzieke zusje van presentator Sol, wordt bedolven onder de kaarten en cadeautjes. Het vijftienjarige meisje stopte vorige week met alle medicatie en liet weten dat het haar laatste wens is “een hele grote bak lieve kaarten” te krijgen. Dat is gelukt.


Dinsdagochtend werden ruim dertigduizend kaarten bezorgd bij Sabine thuis in Hulst. PostNL kwam met een speciale bus voorrijden, de kaarten waren gesorteerd in dozen. Die rekken waren nodig om alle kaarten te kunnen bezorgen, meldt BN DeStem. Zaterdag kreeg Sabine ook al zo’n 1500 kaartjes en er worden geregeld bloemen en cadeautjes bezorgd in Hulst.

“Het is een beetje uit de hand gelopen”, geeft moeder Ilse toe in de regionale krant. “Zaterdag kwam een vrachtwagen met 54 cadeaus. We hebben ook veel ballonnen en rozen gekregen.” Vader Peter was “eigenlijk al blij” dat er op maandag geen post wordt bezorgd.

Sabine kreeg vorig jaar geleden te horen dat ze een uiterst zeldzame hersentumor heeft. Haar broer Sol, presentator en tv-maker, kwam afgelopen zomer voor haar in actie. Hij en Sabine startten een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor een behandeling in de Verenigde Staten. De twee haalden meer dan een ton op, genoeg om Sabine naar Houston in Texas af te laten reizen.

De behandeling die ze daar onderging leek aan te slaan, maar donderdag liet Sabine weten te zijn gestopt met alle medicatie na een slechte MRI-scan. “Het is denk ik tijd om afscheid te gaan nemen”, schreef ze in haar blog. Daarin uitte ze ook haar laatste wens en deelde ze haar adres.

Dinsdag liet Sabine weten dat ze niet had gedacht dat “er zoveel kaarten zouden komen, bloemen, ballonnen, cadeautjes. Het is echt overweldigend veel en prachtig. Zo veel liefde voor mij.” Ook Sol liet van zich horen. Hij plaatste op Instagram een foto waarop hij een van de ontvangen kaarten voorleest voor Sabine. “Woorden schieten te kort om onze dankbaarheid te beschrijven. Gedragen door een golf van liefde surft Sabine richting het licht.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Instagram Sol Wortelboer

Reacties